Tini a kozmetikusnál?

Mihez kezdjen egy szülő, amikor tini lánya (vagy akár fia) bőrén megjelennek az első pattanások? És amikor lánya bejelenti, hogy mostantól ő is szőrtelen hónaljat vagy lábszárat szeretne?

A legfontosabb, hogy csak olyat tegyen, ami nem árt a gyermekének. Természetesen adódik a válasz, hogy érdemes egy kozmetikus szakemberhez elvinni a gyermeket, de kihez és miért?

A miértre a válasz egyszerű: ha a gyermekünk beteg, orvoshoz visszük (kivéve akkor, ha már ismerjük a tüneteket, de először úgy gondolom, mindenki az orvoshoz megy – én biztosan). Hasonlóan, a bőrtípus megfelelő diagnosztizálása és a kezdeti bőrápolási javaslatok megadása szakember feladata.

Ugyanakkor a tinik világa elég különleges, ezért itt különösen fontos a megfelelő szakember kiválasztása.

5 gondolat a tinikről és a kozmetikusokról

  1. Egy tini esetén elsődleges fontosságú a pozitív első benyomás és a bizalom megszerzése. Ha ez nem lesz meg, hiába kivételes képességű szakember valaki, vesztett.
  2. Belegondoltál már, mihez hasonlít egy tini számára a legjobban a kozmetika? A kezelőágy formája, az ágy melletti kezelőtorony, a gépek, a "tiszta" környezet és a sok üvegcse? Ugye hogy hasonlít egy fogorvosi rendelőhöz? Nem csoda, ha ideges és feszült szegény az első alkalommal.
  3. Egy tini számára különösen félelmetes lehet az ismeretlen, hiszen nem tudja, mi vár rá. Felnőtt vendégeknél is az első látogatásnál érdemes külön időt és energiát szánni arra, hogy elmagyarázzuk, mi fog történni, egy tini vendég esetén ez szinte kötelező. Ez sokat segít a bizalomépítésben is.
  4. Tini szőrtelenítéshez célszerű a lehető legkevésbé fájdalmas és irritáló megoldást választani. Sokkal célravezetőbb pl. a mézemulziós szőrtelenítő eljárás alkalmazása, mint a borotválás vagy a hagyományos gyantázás.
  5. Egy tini bőre még elsősorban azt az ápolást igényli, hogy minél hosszabb ideig természetesen fiatalos maradjon. Ezért az ő esetükben különösen érdemes kifejezetten természetes kozmetikumokat használni.

Szerencsésnek mondhatom magam, mert kb. tucatnyi tini vendégem van, akikkel már az első találkozásnál sikerült megtalálni a közös hangot. Igaz, arra is nagy figyelmet fordítok, hogy mind emberként, mind kozmetikus szakemberként hiteles legyek számukra:

  • Az első kezelésre mindig jóval több időt szánok, mint amennyit egy felnőtt vendégem esetén szoktam, hogy legyen ideje tini vendégemnek nyugodtan megismerkednie velem és a környezettel. Az ő esetükben természetesen van arra is lehetőség, hogy a kísérő felnőtt is ott legyen végig a kezelés során. Sőt, ha igény van rá, akkor az első kezelés előtt egy külön konzultációs időpontot is meg tudunk beszélni, amikor a szülő és a tini együtt eljönnek, és csak megismerkedünk, nem kezdünk még bele kezelésbe. Ez a konzultáció díjmentes, így a vendég részéről nincs semmilyen kockázat.
  • Addig, amíg kis vendégem meg nem ismerkedik a kezelés minden lépésével, mindent részletesen elmagyarázok neki, és minden olyan gépet és technikát, ami kicsit is kellemetlen érzést kelthet az arcán, kipróbálok vele a kezén is, hogy érezze, kb. mire számíthat.
  • Csak tiszta és természetes kozmetikumokat használok, amelyek ugyanakkor hatékonyak is. Ezekből - ha igény van rá - otthonra is tudok javasolni napi és heti bőrápoláshoz termékeket.
  • A legtöbb tini katasztrófának éli meg a pattanásokat, de sokszor az a valódi katasztrófa bőrüknek, amit otthon tesznek vele, pedig csak eltüntetni szeretnék. Nálam megbeszélünk mindent azzal kapcsolatosan, amit szabad (és amit nem szabad) tenni bőrünkkel, beleértve a jól működő "gyors segély" technikákat is.
  • Szőrtelenítéshez tinik esetében a mézemulziós szőrtelenítést ajánlom és alkalmazom. Sokkal kevésbé irritálja a bőrt, mint a hagyományos gyantázás vagy borotválás, az eredmény pedig jóval szebb és tartósabb.

Egyik kedves vendégem nagyon jól megfogalmazta, hogy miért is fontos a tinik bizalmának megnyerése:

Két gyermekes anyaként, Edit rendszeres vendége vagyok. Nemcsak a kezelések nagyon jók, de a légkör és a kapcsolatunk is, ezért Laura lányomnak és Ricsi fiamnak is Edit kezeléseit ajánlottam. Az első kezelés előtt Ricsi fiam félt, mert még sohasem volt kozmetikusnál, a következő kezelést viszont már Ő kérte: "anya, kérj Edittől időpontot".
Brutyóné Edit, Laura és Ricsi

 

Ha bármilyen kérdésed van, ne habozz, a pulaiedit@gmail.com e-mail címen vagy a 06-70/421-96-18 telefonszámon elérhetsz.